Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b
Indigo presenteert haar 63ste tentoonstelling
In het nu van toen  Lotje de Lussanet en Peter van den Akker
9 april - 28 mei 2017

Opening: zondag 9 april 15.00 uur
door Marijke van Hees, voorzitter Raad voor Cultuur
Muziek:Elise Lauret, hobo en Jochem Lauret, piano

In de tentoonstelling ‘In het nu van toen’ staat de mens centraal. Voor beide kunstenaars geldt dat zij uit verwondering en met respect voor historische creaties eigen interpretaties geven aan tijdloos gedachtengoed.

Geïnspireerd door prehistorische vruchtbaarheidsbeeldjes en mythen van leeuwen – en slangen-godinnen maakte Lotje de Lussanet een serie van vijftien beelden: ‘De evolutie van de vrouw’. De reeks toont de vrouw zoals ze was en is: beschermster van het nageslacht en tegenpool van de mannelijke sekse. Elk beeld symboliseert een stukje oerkracht, van de eerst barende vrouw tot een dynamisch personage dat zich naar een onbekende toekomst wentelt.
Peter van den Akker onderzoekt vanuit verschillende invalshoeken mensen in allerlei gedaantes en uitdrukkingen die hij tekent of schildert als silhouetten. Deze geeft hij met minimale vormen weer, met zoveel mogelijk zeggingskracht in een balans tussen conceptueel en persoonlijk. Reizen inspireert hem en levert nieuwe inzichten in culturen en beweegredenen van het menselijk handelen.

Tentoonstelling in samenwerking met Galerie Beeld&Aambeeld Enschede,

Foto's van de openingOp Zondag 23 april ging Wouter Welling, conservator hedendaagse kunst van het Nationaal Museum van Wereldculturen  in gesprek met beide kunstenaars. Globalisering en culturen die elkaar beïnvloeden, zullen daarbij ook aan de orde komen.
Voordracht van de ‘Oermoeder cyclus’ door ABterBrake.
Muziek: Hans Martin flamenco gitaar.

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS