Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b

Lisa de Jong Jan Loman Persheng Warzandegan

18 september t/m 30 oktober 2016

Opening: zondag 18 september 2016, 15.00 uur
door Leonie de Jong (Lisa de Jong), Fred Wagemans (Jan Loman),
Persheng Warzandegan (Persheng Warzandegan)

Muziek: Emma Finkers, harp

Film van de opening door Aad van der Valk

Lisa de Jong (1946 – 2014) Kijken naar de schilderijen van Lisa de Jong is een bijzondere ervaring. In haar panelen en grote, vaak vierkante, doeken neemt ze ons mee in werelden en belevenissen van kleur. Veel werken zijn gelaagd en subtiel van structuur, met zowel veelkleurige alsook monochrome kleurstellingen. Ze geven een intense belevenis, alsof je een andere ruimte en dimensie betreedt. Het kijken naar deze werken vraagt en brengt een zekere mate van stilte en verdieping. Zelf schreef ze in haar dagboeken: ‘Mijn schilderijen komen je alleen nader als je het gesprek met ze aan gaat’.
Jan Loman (1918 – 2006) Landmeetkundige en kunstenaar. ‘Omdat Loman zich in kunst verdiepte, wist hij dat schoonheid iedere keer opnieuw ontstaat zonder dat de maker van tevoren een exact beeld hiervan heeft. Indigo toont voornamelijk zijn grafische werk en neemt daarmee deel aan de ‘Maand van de Grafiek’. Ook enkele van zijn vliselines zijn te zien. Het grootste deel van de artistieke nalatenschap van deze bijzondere kunstenaar is geinventariseerd en verworven door Fred Wagemans van Kunstruimte Beetsterzwaag.
Persheng Warzandegan kwam in 1988 van Iraans Koerdistan naar Nederland met in haar bagage de schilderkunst waarin zij was opgeleid. Aan de AKI volgde zij lessen in tekenen, schilderen, fotografie, beeldhouwen en keramiek, studeerde af in alle vakken. Prachtig om te zien hoezeer beide culturen zijn verweven in alles wat zij tot stand brengt! Het heeft haar vele prijzen en tentoonstellingen opgeleverd in binnen-en buitenland, waardoor zij een graag geziene gast is in musea en galeries.

 

 

 

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS