Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b

Qassim Alsaedy

in samenwerking met Galerie Frank Welkenhuysen in Utrecht

QAverzamel2a

Keramiek: Qassim Alsaedy & Brigitte Reuter

7 juni t/m 5 juli 2015

Opening: zondag 7 juni 2015, 15.00 uur door Frank Welkenhuysen.
Muziek: Sofie en Gijs Timmerij, zang en gitaar

Qassim Alsaedy werd geboren in Bagdad. Na zijn afstuderen aan de kunstacademie is het politieke klimaat in Irak zeer gespannen. Bij het uitbreken van de burgeroorlog vlucht Qassim. Eerst naar het noorden van Irak, later naar Libië, waar hij docent wordt aan de kunstacademie van Tripoli. In 1994 vertrekt hij naar Nederland; daar kan hij als kunstenaar in vrijheid aan zijn oeuvre bouwen. Qassim’s werk gaat over de liefde voor een persoon, een gedachte, een plek of een land. De eeuwige strijd tussen oorlog, haat, lelijkheid en slechtheid en hun tegenpolen vrede, liefde, goedheid en schoonheid. Zijn kunst is van een poëtische kracht, vol positiviteit en levenslust. Elk werk is gebaseerd op gebeurtenissen uit zijn veelbewogen leven. Qassim is een veelzijdig kunstenaar die schilderijen, installaties en werken op papier maakt.
De tentoongestelde keramische werken vervaardigt Qassim Alsaedy samen met de in Berlijn geboren Brigitte Reuter. In dit samenwerkings verband ontstaan ontroerend mooie en mysterieuze keramische objecten. Brigitte Reuter volgde haar opleiding vanaf 1986 in Nederland. Van 2002 tot heden zoeken beide kunstenaars in het keramisch werk naar een dialoog tussen schoonheid en cultuur, waarbij de oven de derde medespeler is.


 

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS