Kunsthal Hof88 bannerlogo1100b

foto kunsthal als banner

Over ons

Stichting Indigo organiseert onder de naam Kunsthal Hof 88 professionele tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst. Daarvoor maken we gebruik van  de museale ruimte van de gelijknamige kunsthal.

Jaarlijks organiseren we  5 grote tentoonstellingen  met werk van landelijke, internationale en regionale kunstenaars. Behalve schilderijen, sculpturen, keramiek en sieraden, tonen we  met regelmaat ook fotografie, video en installaties.

Een van de 5 tentoonstellingen is de jaarlijkse  Fusion met Museum de Fundatie waarbij prominent werk uit de collectie van het museum  bij ons getoond  wordt.
M.i.v. 2018 vindt de jaarlijkse expositie voor de Herman Krikhaarprijs in de Kunsthal plaats.
Belangrijke terugkerende activiteiten zijn Kinderen Kijken Kunst en rondleidingen voor basisschoollleerlingen in het kader van het Kepa.

Kunsthal Hof 88 is voor 100% een vrijwilligersorganisatie.
De huisvesting wordt gefaciliteerd door de Gemeente Almelo en  Theater Hof 88.

De kosten voor tentoonstellingen worden slechts voor een klein deel gedekt door een projectsubsidie. Voor ons bestaan zijn we dan ook afhankelijk  van de giften van donateurs.  Donateur worden?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze tentoonstellingen? Stuurt u ons dan een email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich via deze weg ook altijd afmelden.

Privacyverklaring

 Film 10 jaar Kunsthal Hof 88 van Aad van der Valk  youtube


Technische realisatie www.prudento.com

Bewaren

Doelstelling Kunsthal Hof 88

In de statuten staat vermeld dat Kunsthal Hof 88 exposities van hedendaagse en toegepaste kunst met regionale uitstraling in de gemeente Almelo en omgeving organiseert.

Zowel het werk van toonaangevende kunstenaars uit het oosten des lands als dat van andere Nederlandse en buitenlandse kunstenaars wordt geƫxposeerd.

De exposities van Kunsthal van HOF 88 zijn in de afgelopen tien jaar voor inwoners van Almelo en daarbuiten een begrip geworden als het gaat om aansprekende tentoonstellingen van een hoog niveau.

De Stichting kent alleen vrijwilligers. Deze krijgen geen enkele beloning. Aan enkele vrijwilligers wordt een onkostenvergoeding toegekend.

De Stichting is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Enschede onder nummer 08193354. Rekeningnummer: NL42ABNA0627021190

Bestuur en organisatie

Het bestuur van de Stichting Indigo Almelo bestaat uit:

  • Rita Bergsma, voorzitter
  • Annie Weusthuis, secretaris
  • Gerrit Slaghuis, penningmeester
  • Willem Rauwerdink, public relations
  • Hanny Niessen, bestuurslid en coƶrdinator ad interim

Vrijwilligers
Alle werkzaamheden binnen Indigo worden verricht door in totaal 17 vrijwilligers.
Zo  kennen we  suppoosten, vrijwilligers voor de inrichting van de tentoonstellingen, administratieve zaken, schoonmaakwerkzaamheden, bardiensten bij openingen, publiciteit en hand- en spandiensten.

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.  Als u belangstelling en enige affiniteit hebt met kunst nodigen we  u van harte uit een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaarverslag en jaarrekening

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Prins Bernhard Cultuurfonds / Stadsfonds Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil en Malvern Panalytical.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur.
 

Gemeente Almelo logo Almelo promotie uni

 
Malvern
 Logo Pr Bernhardfonds en Stadsfonds 2 trans  roggekamp peitsch   COGAS