Nu te zien:

De Fundatie te gast

27 juni t/m 29 augustus
 


Helaas is er nog geen officiële opening met publiek.
Rondleidingen Kinderen Kijken Kunst op 18 juli en 22 augustus van 12.00 - 13.00 uur.

  Jan Voerman

  Jan Voerman, olieverf op doek Buiïg weer 1910.
Voortbouwend op de verworvenheden van de schilderkunstvanuit de Haagse en Amsterdamse school en met respect voor de Nederlandse landschapschilders uit de 17e eeuw, ontpopt Jan Voerman zich op latere leeftijd vooral als een schilder van wolkenluchten boven de IJssel.
Geboren in Kampen (1857) bewees hij zich als jong schilder in de Amsterdamse kunstwereld, maar keerde uiteindelijk terug naar zijn geboortegrond aan de IJssel. In deze FUNDATIE-fusion ligt de nadruk op de lucht boven de IJssel in verschillende weersomstandigheden. Bijzonder is dat er in deze reeks ook enkele schetsen zijn opgenomen, die de schilder Thijs Buit nog wist te redden na een toevallige vondst op een vuilnisbelt.

Moderne en eigentijdse landschappen
Het landschap is al eeuwenlang een populair thema in beeldende kunst. Deze FUNDATIEfusions toont de interpretatie van het landschap zich in de beeldende kunst van de afgelopen eeuw in verschillende vormen. Al deze werken zijn afkomstig uit de collectie van Museum de Fundatie.

  Ger van Elk, Fotogafie, cibachrome   1996         
In ‘Gezicht op Kinselmeer’ morrelt Ger van Elk aan ons begrip van wat we zien. Is een landschap werkelijk?Alleen al de horizon bestaat slechts in het oog van de waarnemer.Als conceptueel werkend kunstenaar speelt Ger van Elk met onze aannamens van de werkelijkheid.

  Elise van der Linde, audiovisuele animatie 2008
Eigentijdse media laten ons het landschap heel anders beleven.‘Ozon’ is een animatie waarbij de toeschouwer in hoge snelheid vlak boven een desolaat landschap richting de zon scheert opdat deze niet ondergaat. We worden gevangen in doorgaande tijdsloop.


Parallel aan ‘Fundatie te gast’ zijn de dames van Young at Art ook in Kunsthal Hof 88 actief. Zij zien het als een uitdaging om in deze vreemde tijd verbinding te maken door middel van kunst.
Young at Art wordt in 2021 georganiseerd door zes Almelose vrouwelijke kunstenaars onder de dertig. Door verschillende kunstvormen te combineren willen ze bezoekers verbinden en betrekken door deel te nemen aan de “How To TikTok Gallery” van Lola Pani of door zelf ook een bijdrage te leveren aan een - community art- werkstuk.

      


Hieronder foto's van Hubert van Mastrigt en Menno Dimitri Ouderkerk

Share our website